lördag 31 maj 2014

Koftan Siri


Har gått med i Koftan Siri - en knitalong på Facebook. 
Garnet är Magasin Duett supersoft 100% ull i färgen Dark Apple. Koftan stickas uppifrån och ner. 

Första gången jag stickar i det garnet och jag gillar det verkligen. 


Virkad sommarsjal

Precis virkat färdigt min sjal på bussen på väg hem från jobbet. Passar perfekt till min skinnjacka. Det är lite blått också men det syns inte på bilden. 
Passar även till mina röda träskor. Tvättade bara sjalen och lät den torka. Jag blockade den aldrig. 



Mönstret finns i Hemmets Journal nr 13. Jag fick mönstret av en på stickcafet. Jag köpte en härva yllets lingarn och virkade tills garnet var slut. Jag använde virknål nr 3. Den blev helt perfekt i storleken tycker jag. 

Det är ett Drops mönster. Den heter Fire "varm som elden" och virkas fram och tillbaka från mitt bak och neröver. Kul att virka. Mönstret består av luftmaskor och picoter. Ett jobb som man kan ha med sig överallt, behöver inget mönster efter de första fem varven. 

Försöker ta en mer detaljerad bild för att visa picoterna, samt färgerna. Det är så svårt att fota rött för det blir inte riktigt som i verkligheten. Nu har jag i alla fall lyckats fånga färgen. Nu syns det att det är både gult och blått också i garnet. 

torsdag 22 maj 2014

Pax mönster B

Ja nu har jag ägnat tre timmar på stickcafet på att lära mig kroka mönsterdel B på Pax sjalen. Denna lilla, lilla del gjorde jag. Nu sitter jag hemma och krokar ett tag till så mönstret sitter. 
Så kul! Krokning är helt klart beroendeframkallande. 

Återkommer med bilder så småningom.

fredag 2 maj 2014

Pax

Krokningen av mönsterdelen A är klar. Nu ska jag virka hela vägen tillbaka med stolpar. Spännande att få lära sig att göra B och C sedan.