fredag 25 oktober 2013

Broderi på mina tovade vantar

Testar att sy fast en luftmaskkedja på min tovade vante. Börjar med grön, sedan ska orange och blått också dit. Återkommer med bilder. 




Med kärlek

Hittade detta när jag skulle köpa garn till svärmor på en av garnaffärerna Trollgarnet i min stad. 



torsdag 24 oktober 2013

Ny bok och hundmössa

Jag har beställt av jultidningarna boken Älskade kofta. Fick hem den ikväll, är ledig imorgon. Ska titta i den ordentligt då. 
Jag fortsätter med hundmössor till frusna hundar. Har börjat med en svart och vitrandig. 

måndag 21 oktober 2013

söndag 20 oktober 2013

Färdig mössa

Nu är snart hela ensemblen av röda assoarer till vintern färdig. 

Röda kängor, röda vinterskor, röd skinnryggsäck, röda stickade sockar, röda tovade vantar, röd tubsjal, och nu ska jag bara dra tråden genom de sista maskorna på min röda mössa. 

Jag tänker bli så fin till vintern så! 


onsdag 16 oktober 2013

Mössa


Ny kommer kylan så därför stickar jag en mössa i Drops Lima i ett flätmönster. Kommer från Drops "Ice Age" heter mönstret. Det är så svårt att fota rött.

söndag 13 oktober 2013

Offe Kofta

Nu har jag gjort färdigt de projekt jag skulle göra så nu kan jag fortsätta med min Offe kofta. 

Nu börjar kylan komma så jag måste ändå inhandla garn för en mössa. Den ska bli röd. Måste passa ihop med min röda halsduk, röda ryggsäck, röda tovade vantar och mina röda skor. Jag ska bli så matchig. 

Jag är sån att jag köper garn när jag behöver det. Har inget garnlager hemma. 


fredag 11 oktober 2013

Fredagsstickning

Ser på världens barn och stickar. Jag köpte ett jättenystan Super Big Color av Schachenmayr. 300 g för 85 kr, det är 100% acryl, mycket ovanligt att jag stickar i acryl. Men blev så kär i det stora nystanet. Jag har lagt upp 21 maskor på stickor 8. På banderollen står det 20 mm.

Jag stickade 70 com och släppte sedan varannan maska i samband med avmaskningen. Sedan är det bara att pillra upp alla rader av släppta maskor. Halsduken blir ungefär dubbelt så lång. Ny har jag sytt ihop den så att det bara är att vira runt halsen. 

Som vanligt är det svårt att fota färg. Någonstans mellan dessa färger ligger den äkta färgen.  


tisdag 8 oktober 2013

Tovade vantar

Nu har jag tovat den andra vanten också. Den första vanten tvättade jag tre gånger. Först i 60 grader och sedan två gånger i 40.
Den andra vanten tvättade jag två gånger i 60 grader, då blev resultatet det samma. 

Nu funderar jag bara på om jag ska brodera på dem också. Jag har sett ett broderi som jag är sugen på. Det är luftmaskkedjor i olika färger som sys fast nedifrån och upp med en liten snurr uppe på vanten. Får se hur jag gör. Frågan är bara om det ska vara ullgarn eller vilket som helst.
Det är svårt att fota rött så att det blir som i verkligheten. Men någonstans mellan dessa bilder ligger färgen.

onsdag 2 oktober 2013

Testar tovning

Jag har länge velat tova mig vantar. Köpte det isländska garnet Lettlopi på en av garnaffärerna här i min stad. Det räckte ganska precis med 50 g till en vante. Tovar en vante i taget så jag får se resultatet. Så nu har jag hittat mig ett tvättmedel utan enzymer och optiska blekmedel, Änglamarks fintvättmedel. Spännande att se resultatet. Är i tvättmaskinen nu återkommer med efter bild. 

Har tovat i maskin nu en gång på 60 grader och högsta varvantalet på centrifugeringen. Den blev lite mindre men jag slängde in den en gång till i maskinen nu på 40 grader. Men vanten kommer att bli jättefin det såg jag redan. Varm om händerna kommer jag att vara i vinter i alla fall.