onsdag 27 mars 2013

Stickar pyttipanna på altanen

Kom hem från jobbet och solen gassar och fixar snabbt kaffe och ut på altanen med sticken i högsta hugg. Härligt!!! Äntligen!!! Av någon anledning så blir bilden åt fel håll, men ni får väl vrida på huvudet. Länk: Mönster pyttipanna

söndag 24 mars 2013

Plockat upp

Två meter uddspets är färdig och nu har jag plockat upp maskor. Jag ska testa att sticka med ett beige/vitt garn.

Testade med vitt men nej! Det blev inte snyggt. Kollade mina gömmor och jag hade grönt lingarn. Så jag testar med det.





lördag 23 mars 2013

Uddspetsen

Nu har jag stickat en meter uddspets på pyttipannan. Bara en meter kvar då. Färgen ser mer röd ut på denna bild. De förra bilderna jag tagit på uddspetsen är mer äkta. Garnet är riktigt orange.

tisdag 19 mars 2013

Pyttipanna

Faktiskt kul att sticka pyttipanna. Börjar kunna mönstret lite nu. Snart går det nog som ett rinnande vatten. Ett tag kvar tills jag stickat udden i två meter.



lördag 16 mars 2013

fredag 15 mars 2013

Virkad kant

Virkar en kant på halsringningen. Har först virkat en kant runt sidorna och halsringningen. Men enligt mönstret så kunde man virka en piké kant. Finns ingen beskrivning av det i mönstret men när jag googlat så hittar jag ingen piké bara picot. Det finns flera olika picot förstår jag. Men jag valde en som man ser på min bild.

Picotkant: 1 fm, *3 lm, 1st i den 1:a lm, hoppa över tre maskor, 1fm i nästa maska*, upprepa *-* avsluta med en smygmaska.

Sista finishen på koftan

De sista på koftan är att virka en kant runt framsidorna och halskanten. Har så lite garn så det räcker inte runt.

Tjejerna på Ida Nilsson i Boden är så snälla så de hjälpte mig så jag fick lite restgarn av dem. De är där jag köper de mesta av mitt garn. Visst är det snällt!

Jag tog med mig koftan till Ida Nilsson så vi kunde lägga ut knappar på den. Jag hade också med mig två sjalar så att jag kunde se att inte färgerna skär sig. Det blev skitsnyggt. Nu är det bara att färdigställa koftan.







onsdag 13 mars 2013

Ihopsömningen

Nu har jag sytt axelsömmarna och sidsömmarna. Nu syr jag ärmsömmarna och sedan ska ärmarna sys fast i koftan.

Men nu börjar jag bli orolig. Inte många meter kvar av garnet. Hur ska det här gå? Avbryter ärmsömmarna för att virka runt halsen. Vi får se hur långt det räcker. Håller tummarna.





måndag 11 mars 2013

Får börja med nytt

Min svarta linkofta ligger fortfarande under sina dukar och är inte riktigt torr än. Så nu får jag börja med mitt nya projekt. Yll o Tylls rätstickad enkel tröja, Svea.

Har provstickat för masktätheten och får gå ner i storlek från 6,5 till 6.

Har börjat med uppläggningen. Jobbar ikväll så jag har lite tid nu på förmiddagen.



Alla delar färdiga

Nu har jag stickat klart ärmarna. Tog fram min hoppa hage matta från Biltema och har nu nålat fast delarna på den. Typiskt nog så tog knappnålarna slut och räckte inte till ärmarna.De får hamna där imorgon. Nu ska jag lägga fuktiga dukar på delarna. Sedan är det bara att sy ihop, och sätta dit knappar. Fick tips om knappar av en från mitt stickcafe, ska bli spännande att se dem. Tydligen ska man virka en kant runt halsen. Men det blir det sista jag gör.

söndag 10 mars 2013

Ärmarna

Jag är förkyld och håller mig hemma för att kurera mig. Är inte så sjuk så att jag inte orkar sticka.

Nu har jag 10 cm kvar av ärmarna. Sedan ska jag spänna upp delarna på mitt Biltema hoppa hage matta.

tisdag 5 mars 2013

Nytt garn

Mitt nästa projekt blir en tröja. Garnet och mönstret från Yll o Tyll. Mönstret heter Svea, rätstickad enkel tröja.

Nu är det bara snabba på med ärmarna till linkoftan så den blir färdig så jag får börja med min nya tröja.

måndag 4 mars 2013

Ledig idag

Så skönt att vara ledig idag. Sitter i min stickhörna och stickar på ärmarna till koftan.
Igår kväll var jag hos en väninna och då stickade jag på min pyttipanna.
Ska träffa en kompis på ett Cafe idag då tänker jag ta med mig min krokning. För mig passar det att ha flera arbeten på gång samtidigt. Men högst tre!






fredag 1 mars 2013

Dags för pyttipanna

Ja, nu har snart alla stickat en pyttipanna utom jag så jag tänkte att nu ska det bli av.

Gästrike 1 tråd från Järbo köpte jag idag på Ida Nilsson i Boden. En härva på 100 g kostar bara 59 kr. På banderollen stod det stickor nr 4. På garnomera så rekomenderade hon 1-2 storlekar större än på banderollen. Så jag testar med stickor nr 5.

Sedan så hade jag inte slut lingarn till koftan. När jag letade i garnkorgen så hade jag ju en härva där så nu är det bara att göra klart ärmarna men just nu så ska jag börja sticka min pyttipanna.