torsdag 28 februari 2013

Stickcafe

Varit på mysiga Robbgården på stickcafe. Stickade på min linkofta tills garnet tog slut. Är ju på ärmarna nu.

Jag hade som tur var ett jobb till med mig och det var krokningen. Men jag hade glömt hur man gjorde. Det slog helt slint i huvudet. Kunde bara inte komma på hur man gör. Men skam den som ger sig!! Tillslut så lossnade det. Den ena vanten har jag virkat så hårt så jag får knappt på mig den. Så jag måste kanske göra tre vantar.

Två på stickcafet stickade på en pyttipanna och jag blev så sugen för det är så längesedan jag stickade en sjal. Det är ju bara så kul att sticka sjalar!!!





onsdag 27 februari 2013

Mattan är färdig

Gjorde en lite mindre matta till en av toaletterna hemma. Nu ska jag införskaffa svart trikå på rulle att göra en större matta till dotterns rum.

lördag 23 februari 2013

7 varv redan

Är redan på varv 7 och sedan har jag sju varv kvar så får jag se om jag tycker mattan är färdig.

Rund matta i trikå

Ska börja virka en matta i trikå. Det blir grått till toaletten. Blir den bra och det är kul så ska jag göra en till dotterns rum också.

Använder virknål nr 15 så det går nog ganska fort. På Ida Nilsson i Boden hade de virkat en matta med nr 12 och den blev så stum så 15 blir nog bra.

Strumpor

Nu är mina Step 6 sockar klara. Vilken tur för nu vill jag börja på något nytt.

Jag håller fortfarande på med koftan, jag är på ärmarna. Stickar båda samtidigt. Men jag behöver alltid ha något att variera mig på. Så alltid två jobb på gång samtidigt.


tisdag 19 februari 2013

Olika projekt samtidigt

Just nu så stickar jag sockar i Step 6 garn och en kofta i Yllets lin. Har tagit kort på bakstycket och båda framstyckena. De är svåra att bara att lägga på bordet för kanterna rullar ihop sig. Ska lägga dem mellan fuktiga dukar sedan. Sista bilden är båda ärmarna som jag hunnit drygt 10 cm av.







lördag 9 februari 2013

Busstickning

Nu var det dags för Jokkmokks marknad igen och jag tog med mig ett litet jobb. Det blev en strumpa som jag stickade klart skaftet på samt hällappen. Dessa sockar började jag på för ett tag sedan men det blev inte mer än ett skaft för jag hade klänningen att sticka. Jag ska försöka sticka färdigt dem nu så jag får mysa i dem i kalla februari. Jag stickar i Austermanns Step 6 med aloe vera och jojobaolja. Dessa strumpor går jag i jämt och bara dem utan andra strumpor under. Så härliga. Därför måste jag sticka nya ibland. Men måste erkänna att det är ett mycket tåligt garn strumporna nöts inte så fort. Dessutom stickar jag en förstärkt häl. Det kan ju också vara en anledning. Jag använder mig av strumpstickor som jag nu tycker är kul igen. Använde mig bara av magic-loop ett tag.
Vackert väder under bussfärden till Jokkmokk. På morgonen var det -30 i Jokkmokk men solen värmde upp snabbt så det var bara -20 där.
En is staty i Jokkmokk
Mycket folk på marknaden i Jokkmokk

tisdag 5 februari 2013

Krokar för första gången

Var på stickcafet på mysiga Roggbården och där fick jag prova på krokning, eller tunisisk virkning som det också kallas. Hade turen att få låna en dubbel kroknål. Sedan var det bara hem och öva så att jag inte glömmer hur man gör, det var kul men vet inte om jag blev biten av det. Har för tunt garn. Ska skaffa mig bättre garn imorgon när jag är ledig.

Nu har jag köpt fritidsgarn så nu blir det både snyggt och är faktiskt ganska kul. Kanske blir ett par vantar i alla fall.

Ingen aning hur man gör tummen när man krokar. Jag gjorde så här att där jag ville ha tummen snurrade jag tråden runt kroknålen fem varv och sedan hoppade jag över fem maskor på vanten. Sedan fortsatte jag bara som vanligt.

Kanske måste jag köpa mig en kroknål i alla fall. Nu gäller det bara att göra andra vanten. Har inget mönster utan gör bara.







söndag 3 februari 2013

Bakstycket

Sitter i min stickhörna och stickar på min kofta i lin. Myser med raggsockarna på och ser en Woody Allen film. Mönster och garn är från Yllet och mönstret heter "Klockad slätstickad kofta i lin".