fredag 28 september 2012

Mitt höstprojekt i mitt älsklingsgarn alpaca

Nu har jag stickat första mönster rapporten. 

Närbild, här ser man också en av två stickmarkörer.



Var och provade Missoni kläderna som de har nu på Lindex. Det var inte  nåt som riktigt passade mig . Allt var jättesnyggt och med mina absoluta favoritfärger. Det fanns en klänning som var snygg men den var stickad i så grovt garn och det var inte snyggt. Jag började googla efter stickade zickzack mönster och ganska snabbt ramlade jag över det här mönstret på en klänning, tycker mest det är en tunika. 

Köpte mitt älsklingsgarn alpaca och i dessa färger så tror jag den kommer att bli supersnygg. Jag hade sån tur att de hade 20% på allt i på Ida Nilsson så jag köpte allt garn jag förhoppningsvis behöver till den här klänningen. Har precis börjat sticka och det kommer nog att ta ett tag.

Den här Missoni inspirerade klänningen gör jag i brunt , rost, svart och beige i mitt älsklingsgarn Alpaca!

Använder mig av två stickmarkörer för att veta var början och var hälften av maskorna är. Det behöver jag veta när jag ska avmaska för armhålen så småningom, fram till dess så stickas klänningen på rundsticka. 

söndag 2 september 2012

Clapotis

Har på mig min nya Clapotis som jag sydde ihop till en tub. Till den har jag min  "Framifrån och bak" Top i  Lin. Men nu finns inte längre denna lintröja längre. Har varit irriterad länge på den. Jag ska sticka den i lite mindre stickor för maskorna är så stora så att jag fastnar i allt och det blir så fult. Sedan är den så vid i halsen. Så jag har repat upp den nu och ska börja om från början. Jaja, det är ju tur att jag gillar att sticka! Jag har stickat färdigt den igen men har ingen bild på den ännu.
Här syns det att jag stickat en bit med grått garn.

Är nöjd med resultatet.



Nu har jag stickat klart del tre, raka varv och har börjat sticka del 4 avmaskningsvarv. Den delen består av en rappport på 12 varv. Den rapporten ska upprepas ytterligare nästan sju gånger. Nu är det dessutom så att garnet har tagit slut och jag tänker inte köpa ett nytt nystan när jag snart är klar. Jag gjorde bara så att jag tog ett annat garn i en helt annan färg och det blev ett grått. Kände att jag ville ta en helt annan färg. Ja, det blir spännande att se hur detta kommer att bli. Tror att jag kommer att sy ihop halsduken sedan så att det blir en tub.


Här ser man tydligare att jag börjat sticka med grå färg. 




Stickar fortfarande på del tre, raka varv. Del 3 består av en rapport på 12 varv som ska upprepas 12 gånger. Nu har jag gjort rapporten 8 gånger och är inne på min 9 onde. I varje rapport så släpps en maska och det är det som syns på bilden som ränder. Det ser rosa ut på bilden men det finns inget rosa i garnet. däremot orange, grönt, gult och brunt! Tydligen ser garnet rosa ut när jag lägger det i gräset. Tidigare tog jag ett kort av nystanet i gräset och det blev också rosa.

Har försökt att sitta ute på altanen och sticka idag men getingarna är ju helt sega och far på mig hela tiden så jag gav upp, synd på det vackra vädret. Men som tur var går det att sticka inne också och P4 extra går det utmärkt att sticka till!


Nu har jag stickat del 1 uppläggningsvarv och del 2 ökningsvarv. 17 stickmarkörer är på plats. Nu ska jag börja med del 3 som är raka varv, det är i denna del som jag ska börja släppa maskor. Återkommer med bilder på det.

lördag 1 september 2012

Köpt nytt garn

Ingenting är som att köpa sig nytt garn. 

Kunde inte för allt i världen motstå detta underbara garn när jag såg det idag. Färgen passar mig och dessutom väldigt bra till min kappa som är grön. Sedan till vintern när jag har en svart dunkappa så passar det minst lika bra.

Garnet heter TREKKING hand art och är handfärgat. Garnet kommer från Tyskland och det står 75% Schurwolle som betyder ny ull, 25% Polyamid, 25% nylon. 100g är 420 meter. Rekommenderade stickor är 2-3 mm. Garnet räcker till ett par sockar, det fick jag veta i affären. 



Har nystat och börjat sticka en klapotis. Stickar med stickor 3,5 och har ingen aning om ett nystan räcker men det finns väl förhoppningsvis fler nystan på affären. Helt underbart garn att sticka med!!!