torsdag 23 augusti 2012

Färdigt tennarmband

Ibland blir planerna förändrade. Jag hade tänkt att göra ett brett armband till mig själv men istället blev det detta som är en present. Det var länge sedan jag har gjort ett armband så jag kände mig lite ringrostig, hur var det nu man gjorde igen. Men jag är nöjd med armbandet. Det var så kul så jag har köpt ett brunt band till ett nytt armband. Färdiga flätor har jag förutom en tunn fläta, men jag tror att den tenntråd jag har hemma räcker till en tunn fläta. Men jag ska inte börja med den just nu. Jag har min stickning som jag måste sticka klart. 


Det färdiga resultatet

Här ser man tennknappen som jag tycker är så snygg!
I början av arbetet. Här har jag flätat klart klippt upp  på var sida om  flätorna. Limmat fast flätorna  och sytt fast flätorna med tunn fiskelina. Sedan är det bara klippa till sidorna, sätta knapp och ögla och vika in kanterna och limma och sy fast allt. Klart! Detta armband tog mig två kvällar att göra. 

fredag 17 augusti 2012

Framifrån och bak Topp, i Lin

Nu är toppen fördigstickad och klar. Blött den och sträckt till den. Snart får jag börja använda den. Måste sticka nåt annat i lin för det var så kul. Skulle vilja sticka en svart kofta i lin. Nackdelen är att det är så jobbigt att sticka i svart. Men det blir kanske mitt höstprojekt.

söndag 12 augusti 2012

Min sommarstickning


Min sticksommar i ett collage. Högst upp till höger är min mönsterstickade kofta och kortet under är en ärm till samma kofta. Tredje kortet är en virkad sjal. Det fjärde kortet är min "Nerifrån och upp kofta" i lin.  

På den största bilden syns min stickning som jag håller på med nu. Det är en top med långa maskor och bara rakt. Det görs inga armar till toppen. De långa maskorna görs på två varv. Första varvet så stickas en maska och sedan två omslag, på nästa varv så släpps omslagen och maskan stickas.