lördag 21 juli 2012

Tenntrådsbroderi

Jag skulle laga dotterns klockarmband. Då hittade jag i mina gömmor att jag har allt klart för att göra ett bredare tennarmband. Längesedan jag höll på med tenntrådsbroderi, riktigt kul att göra ett armband då!

söndag 15 juli 2012

Bara att riva upp nästan allt!!!

Det är ju tur att jag verkligen gillar att sticka för nu när jag har bara ett litet, litet stycke garn kvar så  inser jag att jag har  minst 20 varv kvar att sticka. Nä, det är bara att riva upp. Det är första gången jag stickar någonting stort av lingarn, bara stickat sjalar tidigare. Det ska gå 300 g av lingarnet till tröjan och nu när jag mäter början av tröjan så är 35 cm inte alls där det var när jag först mätte arbetet. Det är som att garnet töjer ut sig. Ja, jag tänker då inte ge mig och jag tänker inte köpa en till härva. Nu river jag upp tills jag kommer där jag stickat mudden och 35 cm slätstickning och så börjar jag om. Börja om från början, börja om på nytt!

Ja, inte räcker det här lilla garnnystanet till minst 20 varv till!

söndag 8 juli 2012

Instickad sladd till mitt headset

Jag har tappat räkningen hur många headsetsladdar jag har stickat in. Jag gillar inte propparna som man stoppar in i öronen. Jag vill ha lurar. Köpte lurar av märket Koss för de har livstids garanti. Efter tre månader gick de sönder och jag fick nya som också höll i ca tre månader. Nu har jag köpt ett par som heter Sennheiser, får se hur länge de håller. De är de som jag nu stickat in. Har också hemma sladdarna till iPhonen som aldrig går sönder men som är små proppar. Lyssnar på ljudböcker när jag går på mina långpromenader. Bäst gillar jag Camilla Läckbergs böcker och där Kararina Everlöf läser böckerna. Hon har en helt fantastisk röst. Sedn lyssnar jag mycket på Spotify när jag tex cyklar till stan, åker buss till och hem från jobbet. Så visst använder jag headsetet mycket. Undrar ändå im andra har lika mycket otur som jag med headseten. Här kommer i alla fall bilder. Tog väl så där en fyra timmar att sticka in denna. Men då har jag stickor 4-4,5.

lördag 7 juli 2012

Nu ska här blockas. Koftan har legat i blöt ca 30 min. Eftersom koftan blev för liten inte för kort utan det fattas 10 cm runt bysten så ska jag försöka dra till den nu. Har tagit fram mitt stora pussel från Biltema, måttband och knappnålar! 

Här är den färdig blockade koftan. Det är knapphålen som syns på framkanten.  Jag har lagt framkanterna  omlott när jag blockade så att jag fick dra ut koftan. Får se hur det blir när den torkat. Det känns som att kragen kommer att bli jättestor men det får jag se. Det finns ju sjalar! Återkommer med bilder och då får vi se om jag kan ha den eller om jag får skänka den till dottern. Vill hon inte ha den så blir det second hand.

Ja, efter mycket om och men så kan jag bara konstatera att den är liten, men bättre än förr i alla fall. Nu kanske jag förstår varför man ska sticka uppifrån och ner koftan istället så att den blir stickad efter ens egna mått.