tisdag 31 januari 2012

Britta Vanten


Ägnat mig åt ett ufo som legat hela vintern. Nu är det -15 så just nu behöver jag verkligen mina nya fina vantar. 

Vanten Britta som stickas i Zauerball från Schoppelwolle. Köpte garn och mönster på Husqvarna i Luleå. Ett nystan av varje färg räcker till både mössa och ett par vantar. 

Mössan Britta  

lördag 28 januari 2012

Instickad headset sladd

Det färdiga resultatet. Jag fick ett nytt headset i julklapp och jag har dragit mig i det längsta för att börja sticka in det. Det gamla stickade jag i grönt och nu blev det rött så det matchar hörlurarna. Jag har velat ha ett sånt här för jag gillar inte de som man stoppar in i öronen. Jag går mycket och till och från jobbet när jag åker buss så lyssnar jag på musik eller en bok så jag behöver verkligen ett headset. Är du intresserad av att sticka in ditt headset så ska jag försöka förklara under de nedre bilderna.

Här börjar det mödosamma arbetet med att sticka in headset sladden. Just det här tycket jag är tråkigt att sticka. Det tar sån tid men det blir ju så fint. Så här gör jag: Lägg upp fyra maskor, jag använder två strumpstickor. Håll sticken framför headset sladden. Ta då garnet och för det bakom sladden och runt, alltså från vänster till höger bakifrån jobbet. Då stickar du de fyra maskorna du har på nålen, sedan för du tråden igen från vänster sida till höger bakom headset sladden, och stickar de fyra maskorna igen. Tänk på att dra lite i tråden innan du stickar de fyra maskorna så det blir lite fastare. Sedan är det bara att sticka på. Hoppas att det finns nån som förstod det där. Lycka till!

måndag 23 januari 2012

Vetenskapliga rön - Stickning är bra för hälsan

Nu är det äntligen vetenskapligt bevisat att stickning är bra för din hälsa. Bara efter tjugo minuters stickning så sänks hjärtrytmen med i genomsnitt elva slag i minuten. Detta enligt amerikansk forskning. Även pulsen och blodtrycket sjunker. Kan till och med förhindra demens senare i livet.


Vad kan man säga annat än fortsätt att sticka för guds skull, tänk på din hälsa!!!! 


Sticka dig till ro!

torsdag 19 januari 2012

Handledsvärmare med trippelvolang

Nu är handledsvärmarna färdiga. Så sköna att ha på sig nu när det är kallt ute och jag känner mig frusen , så snygga sedan också! Färgerna syns bättre än på den undre bilden

Första handledsvärmaren klar. Det var svårt att få till färgen rätt på fotot. Färgerna är med avvikande från varandra än på bilden. Den här är jag jättenöjd med ! Mönster och garn finns att köpa på UlLinEk.
www.ullinek.se

Chockat mig själv med att sy!

chockad av mig själv. Jag har sytt en innerväska till min ryggsäck. Jag tyckte till och med att det var kul. Sy är ju inte  riktigt min grej annars. Brukar mest svära när jag syr, men nä då. Jag har pysslat med det här idag. Olssons tyger ska stängas i vår stad så  allt är på rea. Köpte det som fanns kvar på en rulle, 80 cm för 31 kronor. Fodralet ska vändas ut och in nu innan jag syr fast den i väskan. Jag använder nästan alltid ryggsäck.  Det använder jag mycket för att jag går mycket och det belastar ryggen bäst känner jag.  Men då är nackdelen att det finns inte så mycket fack i en ryggsäck. Nu är det löst. Blir sugen att sy innerväskor till mina andra ryggsäckar också. 


På ena sidan ett större fack med knapp och här ett mindre fack.  


Innerväskan fastsydd i min gröna mockaväska med skinndetaljer. Grön är min absoluta älsklingsfärg. Det syns inte så mycket men det är grönt i fodret också. Det som inte heller syns på bilden är att jag sytt i en vägg i mitten så att det är två stora fack också i väskan nu. Blir perfekt. 

Allt klart och jag har packat väskan och inser att det blir så bra och att jag kan ju faktiskt !!! Trodde inte i min vildaste fantasi att jag någonsin skulle skriva om sömnad i bloggen! 

måndag 16 januari 2012

Färdiga projekt

Ja, då  tog jag mig till Biltema i helgen och skaffade mig en hoppa hage matta och plötsligt var det bara hur lätt som helst att blocka min Riverside sjal. Nu är den rätt stickad så att den har rätt storlek och spetskant. 





Min axelvärmare har varit klar ett tag. Men först idag så tog jag mig i kragen och gjorde de sista detaljerna. Jag har trocklat in kanterna och strykt försiktigt med strykjärn. Knappen är ett second hand fynd i skinn. Blev riktigt nöjd med resultatet. 

onsdag 11 januari 2012

Mormorsrutor eller Granny squares

Gör mormorsrutor till en filt Country som virkas i Drops Lima. Längesedan jag virkade nu, men det är riktigt kul. Det här är första rutan, ca 54x54. Sammanlagt så ska det bli sex rutor. Ska virkas med virknål nr 5 men jag använder nr 6 för att få rätt storlek på rutorna. Jag använder ungefär samma färger som i mönstret men jag har tillagt svart, eftersom vi har mycket svart i vårt vardagsrum. Den blir nog fin i vår soffa tror jag! 



tisdag 3 januari 2012

Skam den som ger sig!

Ja ibland blir det så här för mig att jag gör nåt jobb och sedan så blir inte resultatet som jag tänkt mig. Testade sjalen idag, blockad och klar och då inser jag att sjalen är inte så stor som den är tänkt att bli och som jag vill ha den. Sedan så har jag gjort fel i spetsmönstret så att det saknas flera rader. Hur jag klarat av det vet jag inte. Men som tur var så stoppar det inte mig så nu har har jag repat upp hela sjalen och börjar nu på nytt. Jag kan bara inte nöja mig med nåt "halvdant". Tur att mönstret var kul för nu kör jag på ny kula. Återkommer med bilder när jag lyckats med sjalen!


Nu är min Riverside sjal på blockning. Måste bara ta mig till Biltema och köpa en "hoppa hage skummgummimatta" som jag kan blocka mina saker på istället för att försöka få plats på strykbräkdan. När barnen var små så hade vi ju en sådan matta men då visste jag ju inte att jag ville ha en sån nu.



Mönstret är från Ravelry.com och är på engelska. Garnet, helt underbart mjuka och härliga Manos silk blend, 30% silk, 70% Merino extrafine wool, kettle dyed. Colour 7338.

måndag 2 januari 2012

Handledsvärmare med trippelvolang

Börjat på denna handledsvärmare som ska bli brun, orange och grön. Stickar dem i restgarnerna från min uppifrån och ner kofta. Brukar inte använda strumpstickor längre. Har bara använt mig av magic-loop länge. Men nu i jul när jag stickade julpumlorna med strumpstickor så tyckte jag att det var så kul så nu plockade jag fram mina strumpstickor igen!