torsdag 27 oktober 2011

Britta Vanten

                                                  Stickar vidare på Vanten Britta

Till höger ser man ökningen som jag gjort för tummen. Några varv kvar bara tills jag ska sätta in en tråd för tummen.


Tar en paus från Uppifrån och ner koftan ett tag för att sticka på mina vantar Britta som jag bara tidigare bara lagt upp och stickat några varv på. Men igår så satte jag igång. Men i vanlig ordning så får jag alltid repa upp allt jag gör i början och börja om. Så jag har inte kommit långre än så här. Missuppfattade i mönstret, så jag avmaskade innan mönstret och började sticka så att jag hann så långt som jag nu kommit. Sedan när jag läste mönstret igen så förstod jag att det är efter mönstret som jag ska avmaska, just innan resårstickningen. Pust...


Men kul är det, jag gillar verkligen att sticka efter mönster. Men det är inget jag tar med mig till en kompis eller till stickcafét, då kan jag vara säker på att få repa upp allt när jag kommer hem.


Jag använder mig av Magic Loop när jag stickar vantarna. När jag första gången såg hur man gjorde tänkte jag, vad krångligt, det kommer jag aldrig att lära mig. Men jag testade och nu vill jag aldrig gå tillbaka till att sticka med strumpstickor. Jag tycker att det är mer lättarbetat med två nålar istället för fem. Om du är intresserad så kolla på länken nedan så får du se en instruktionsvideo.


Magic Loop instruktions video

torsdag 20 oktober 2011

Den blir nog bra


Nä, nog blir koftan bra. Så kul att sticka "uppifrån och ner koftan". Det blir nog inte min sista jag stickar.

fredag 14 oktober 2011

Stickcafe

Igårkväll var det dags för stickcafe igen, och vår förvåning blev stor när trädet utanför Robbgården, där vi har stickcafet, var borta. För två veckor sedan sågades en gren av för det hade blåst så mycket att en gren brytits av. Men nu alltså hela trädet borta. Synd för det var ju så vackert med vårt stickgrafitti och prydd med en massa pannlappar. Kanske trädet var sjukt eller någonting, vi vet inte.

I alla fall så fick vi lära oss om krokning under kvällen och kanske jag provar det någongång. Men jag har så mycket projekt på gång så det dröjer nog i så fall. Sedan är inte virkning så kul, anser jag.

Jag provade min uppifrån och ner kofta och fick tips på hur jag ska fortsätta på den. Tydligen så skulle jag inte alls öka som jag gjort i sidorna efter att jag plockat upp armarna. Missförstått i mönstret. Men det verkar bli bra ändå. Nu stickar jag vidare på koftan och ökar ibland på var sida om stickmarkörerna för att koftan ska sitta bra runt höfterna.

Nu är det viktigt att prova koftan ofta så att passformen blir bra.

måndag 10 oktober 2011

Nämen! Det blir ju en kofta

Trätt upp ärmarnas maskor på en dubbel garntråd med hjälp av en virknål och knytt ihop


Ja! Det blir en kofta


Nu har jag trätt upp ärmarnas maskor på en tråd och fortsatt att sticka på fram- och bakstycket. Jag gjorde ingen kil under ärmarna, istället har jag fortsatt ökningarna tre gånger, alltså med 12 maskor totalt. Det räcker verkar det som. Jag tänker mig att jag fortsätter att sticka så att koftan blir rak, ingen midja alltså. Sedan måste jag fundera på hur kanten nedtill på koftan ska se ut, ska den vara bred ca 8 cm eller bara två. Beroende på hur jag gör den tänkte jag göra armarnas muddar lika.

Det häftiga är att det såg inte alls ut som att det skulle bli nån kofta. Men hips vips så såg jag att det blir ju en kofta när ärmarna trätts upp på trådar.

Ska jag sticka en kofta till någon gång så ska jag så klart använda mig av detta mönster. Helt fantastiskt kul, och fort går det. Tänk det blir inga sömma att sy ihop sedan, dessutom blir koftan figurstickad.









tisdag 4 oktober 2011

Uppifrån och ner koftan


Ja, nu har jag kommit en bit på min uppifrån och ner kofta. Det är jättekul och jag tycker att det går fort. Det är inte så länge kvar tills jag kan ta ihop den under armarna. Eftersom jag aldrig stickat på detta sätter förut, så tycker jag det är svårt att komma ihåg knapphålen och framkanterna, nu stickas ju hela koftan i en del. Men jag påminner mig hela tiden så att jag inte ska glömma bort det.